COLORADO SPRINGS, USA – Nobuhiro “Monster” Tajima, faimos pentru raliurile pe sosea, a avut o prestatie “electrizanta” la a 93-a editie a Pikes Peak International Hill Climb, plasandu-se pe locul 2 per total la categoria autovehicule electrice pentru raliuri clasa 1.1 MW (megawatt), folosind anvelope speciale GitiCompete.

A fost o adevarata incursiune in viitor atunci cand primele 2 pozitii au fost ocupate de vehicule electrice. Rhys Millen a fost castigatorul absolut cu vehiculul lui electric. Ocupand locul 2, Tajima a inregistrat cel mai bun timp al sau pe traseu de munte cu 09:32:401. In 2013 a castigat categoria electric cu anvelope Giti, cu un timp de 09:46:53 – ambii fiind timpi incredibili luand in considerare faptul ca raliul Pikes Peak are 156 de curbe si o diferenta de nivel de aproape 1660 m. Acest raliu este unul dintre cele mai dificile din lume, atat pentru sofer cat si pentru masina.

Pentru al 3-lea an consecutiv Giti Tire a asigurat anvelope si sponsorizare pentru vehiculul electric al lui Tajima la Pikes Peak. APEV (Asociatia pentru promovarea vehiculelor electrice) si compania lui Tajima (Monster Sport) au facut echipa impreuna cu Rimac Automobili pentru crearea “Tajima Rimac E-Runner Concept One”, cu o putere totala de mai mult de 1.1 MW (1475 cai putere). Vehiculul electric a concurat pe anvelope GitiCompete GTR 1 (marimea 340/710-18).

Tajima a multumit companiei Giti Tire pentru “realizarea anvelopelor intr-un interval de timp foarte scurt, astfel incat sa faca fata unui vehicul atat de puternic”.

Tehnologia Giti a fost azi in prim plan pe munte si suntem foarte multumiti de rezultate”, a declarat Armand Allaire, vice presedinte executiv de vanzari si marketing pentru Giti Tire (USA) Ltd. “Dorim sa-l felicitam pe Monster Tajima pentru realizarea celui mai bun timp personal din toate timpurile si asteptam cu interes rezultate chiar si mai bune anul viitor dupa ce echipa lui si inginerii nostri vor avea un an intreg de testari si reglaje fine”.