O solutie “Dream Factory” pentru manipularea de la un capat la altul a materialelor automatizat va fi instalata in fabrica de anvelope pentru autoturisme Giti care este acum in constructie in SUA. Cimcorp anunta ca si compania mama Murata Machinery (MURATEC) va furniza un sistem complet la cheie care include toate echipamentele de automatizare necesare si ofera un control total, management de proiect si o integrare perfecta. Sistemele de manipulare automate vor fi livrate si instalate in trei etape intre 2017 si 2019. Un pret exact pentru echipamentele Dream Factory Giti Tire nu a fost dat, dar Cimcorp vorbeste despre o afacere de mai multe milioane de dolari.

Wu Zhicheng, director general al Giti Tire Corporate Equipment (persoana responsabila pentru proiectul fabricii din SUA) a declarat:

De la inceput ne-am decis sa construim o instalatie de fabricare a anvelopelor avansata, echipata cu cele mai noi tehnologii de automatizare. Investitiile in Dream Factory Cimcorp vor asigura un randament inalt si anvelope de buna calitate.

Solutia Dream Factory va avea grija de manipulare si depozitare (la temperaturi constant ambientale) ale materiilor prime – inclusiv cauciuc natural, polimeri sintetici, cord otel, sarma talon si panze textile – si ale componentelor, cum ar fi role calandrate, carucioare cu benzi cauciuc, carucioare cu pliuri, carucioare cu flancuri, carucioare cu taloane gumate. Tehnologia de automatizare va include sisteme de transport pentru descarcarea masinilor de confectie carcase anvelope si transferul acestora la faza de centurare; sisteme de stocare maturare pneuri crude si transfer monorail la presele de vulcanizare.

In plus, la depozitare Cimcorp include automatizarea zonei de testare anvelope, zone intermediare de depozitare si statii de depozitare paletizata. In acest prim proiect comun Muratec va furniza sisteme de depozitare paletizata pe inaltimi mari oferind si carucioare macara pentru materii prime si carucioare automate pentru anvelope crude. Toate echipamentele – roboti, monorail, benzi transportoare, carucioare macara si macarale miniload – vor fi controlate de software-ul de control al depozitarii, care va asigura 100% din disponibilitatea tuturor materialelor.

Fabrica Giti Tire din districtul Chester, Carolina de Sud va reprezenta a 7-a fabrica Giti la nivel mondial – producatorul de anvelope opereaza in prezent cinci fabrici in China si una in Indonezia. Cand va fi complet operationala, fabrica din Carolina de Sud va fi capabila sa produca 10 milioane anvelope pentru autoturisme si camionete pe an.