GITI Tire, companie din top 10 producatori de anvelope, a confirmat OMOLOGAREA anvelopelor marca GT Radial ca ECHIPARE ORIGINALA pentru montarea pe autoturisme si autoutilitare vandute pe piata Europeana.

RENAULT NISSAN si PSA PEUGEOT CITROEN vor monta anvelopele GT Radial pe modelele Europene. Anvelopele GT Radial vor echipa masinile PEUGEOT PARTNER si CITROEN BERLINGO fabricate pentru piata vest-europeana.

Astfel producatorul anvelopelor GT Radial isi va intari locul sau in zona pietei aftermarket, in special pe piata anvelopelor de camion, omologand marci pe care le produce in mod regulat, ceea ce inseamna un pas cu o inalta semnificatie.

GITI Tire argumenteaza ca aceasta intelegere dovedeste calitatea marcii fanion a productiei sale.

Pentru PSA PEUGEOT CITROEN, anvelopele  GT Radial Champiro VP1 pe dimensiunea 195/65R15 cu 91T vor fi montate pe masinile CITROEN BERLINGO si PEUGEOT PARTNER. Acestea vor fi vandute in toata Europa de vest, masinile fiind fabricate in Spania si Portugalia.

GT Radial Champiro VP1 va fi de asemenea montat pe modelele SANDERO 2 si LOGAN 2 sub sigla DACIA sau RENAULT folosind dimensiunea 185/65R15 cu 88H. Acestea vor fi disponibile pe piata din Europa de rasarit, zona Mediteraneeana si Rusia, masinile fabricandu-se in MAROC, ROMANIA si RUSIA. Montajul pe toate aceste modele de masini va incepe imediat, primele anvelope fiind deja livrate catre fabrici.

GT Radial Champiro VP1 a fost lansat in mai 2012 si este descris de producatorul lui ca un varf in ceea ce inseamna confort, oferind versatilitate si echilibru, control, siguranta si anduranta. Specificatia anvelopei include o compozitie de cauciuc a benzii de rulare care asigura o aderenta inalta atat in conditii de carosabil uscat cat sip e carosabil umed, asigurand totodata o reducere a rezistentei la inaintare pentru cresterea andurantei. Cele 4 canale adanci ale benzii de rulare asigura controlul evacuarii apei si impiedica acvaplanarea, avand blocuri de cauciuc optimizate cu santuri laterale si crestaturi care asigura un foarte bun raspuns in viraje.